Numărul de plângeri înregistrate în perioada 2005 – 2017 cu privire la ilegalitățile comise de către administrația internatului № 3

Răspunsul la această cerere este mult peste termen. Conform legii, în oricare circumstanţe, Ministerul Sănătății ar fi trebuit să vă răspundă până acum (detalii). Vă puteţi plânge către cerând o revizuire internă.

Către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale,

CERERE
Conform Legii nr. 982/2000 privind accesul la informație, solicit următoarele informații de interes public:
1. Numărul de plângeri care au fost direcționate, în perioada 2005 – 2017, către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu privire la ilegalitățile enumerate mai jos, comise de către administrația internatului.
- cazuri de violență fizică aplicată asupra copiilor de către administrația internatului;
- cazuri de violență fizică aplicată asupra copiilor de către beneficiarii internatului la comanda administrației;
- cazuri de abuz sexual asupra copiilor din internat;
- cazuri de aplicare a torturii și a unui tratament inuman prin intermediului practicii de psihiatrie punitivă, mai exact internarea forțată a copiilor la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău, ca măsură de pedeapsă pentru dezobedienţă, fumat, furt, părăsirea internatului fără acordul administrației.

2. De asemenea, pe 4 octombrie 2017, a avut loc o ședință a comisiei parlamentare dedicate situației din gimnaziul-internat № 3, organizată la inițiativa deputatului Partidului Liberal Lilian Carp. În cadrul ședinței, șeful Direcției Învățământ Preșcolar Valentin Crudu a declarat că a fost creată o comisie care va analiza activitatea managerială a gimnaziului-internat № 3, iar rezultatele urmau a fi publicate pe 6 octombrie, 2017.
Prin prezenta, solicit accesul la informația cu privire la concluziile comisiei date.

Doresc ca informaţiile solicitate să îmi fie furnizate în format electronic.

Vă mulţumesc,

Djein Vacari

Sent request to Ministerul Sănătății again.