Către Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP), Direcția patrulare "Nord"

CERERE
Conform Legii nr. 982/2000 privind accesul la informație, solicit următoarele informații de interes public:
1.De la începutul anului curent, câte accidente rutiere s-au produs în municipiul Bălți? În urma acestora, câte persoane au decedat, câte au fost traumatizate? (indicați câți dintre aceștia sunt bărbați, femei, copii). În câte dintre aceste accidente au fost implicați pietoni, bicicliști?

2. Care sunt trei cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere din acest an în mun. Bălți? [Vă rog să indicați pe fiecare cauză în parte și numărul accidentelor produse.]

3.În comparație cu aceeași perioadă (pentru primele opt luni) a anului trecut, numărul accidentelor este în creștere sau descreștere? Evoluția situației accidentare ( de exemplu: nr. accidentelor în traficul rutier, nr. persoanelor decedate, nr. persoanelor traumatizate) este mai mic sau mai mare în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut? [Vă rog să indicați și numărul acestora.]

4. Care sunt cinci cele mai periculoase zone/străzi în municipiul Bălți după numărul total de accidente produse începând cu anul 2022? Dar începând cu anul curent? Care este cauza acestora?

5. De la începutul anului curent, câte accidente rutiere s-au produs în Republica Moldova? În urma acestora, câte persoane au decedat, câte au fost traumatizate?

6. În ultimii doi ani (2022,2023), câte persoane au obținut ilegal permise de conducere? Câți dintre aceștia sunt din mun. Bălți? (dacă dispuneți de așa informație)

Doresc ca informațiile solicitate să îmi fie furnizate în format electronic.

Vă mulțumesc, Nicolai Coșeru.

Silvia Baraghin, Inspectoratul General al Poliţiei

1 Atașament

Silvia Baraghin, Inspectoratul General al Poliţiei

2 Atașamente

Diana Butnaru,

2 Atașamente