Categorii

Contact

Dacă niciuna dintre secțiunile paginii de Ajutor nu ți-a oferit un răspuns satisfăcător la întrebările tale, ori dacă vrei să ne trimiți o sugestie despre site, contactează-ne, aici.

GHID PRACTIC

Privind accesarea informației de interes public, Descarcă aici

Despre noi

Potrivit art. 34 din Constituția Republicii Moldova, dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit. Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.

VreauInfo.md vă oferă posibilitatea să faceți o solicitare de informație de interes public și să puteți accesa informații publice deținute de autoritățile publice centrale și locale, instituțiile publice centrale și locale, precum și de persoanele fizice şi juridice care sunt abilitate cu gestionarea unor servicii publice şi culeg, selectează, posedă, păstrează sau dispun de informaţii de interes public (denumite - furnizori de informații).

Platforma VreauInfo.md vă permite să utilizați instrumentul online pentru a solicita informații de interes public, facilitând găsirea autorității, instituției sau persoanei juridice relevante și eliminând necesitatea de a căuta adresa de contact a destinatarului. Totodată, aceasta mai are o altă componentă care o face remarcabilă - arhiva publică. Atunci când un utilizator face o cerere de solicitare de informații, cererea este publicată imediat online, iar când un furnizor de informații trimite e-mailuri cu răspunsul la solicitare, răspunsul lor este imediat publicat pe site nostru.

Acest website va ușura, de asemenea, activitatea funcționarilor publici și a celor din instituțiile publice, deoarece le oferă acestora posibilitatea de a nu răspunde la solicitări repetate cu privire la același subiect: din moment ce la o întrebare a fost deja dat un răspuns, toată lumea va putea găsi informațiile stocate pe această platformă.

Vreauinfo.md este o platformă online open source oferită de Alaveteli http://alaveteli.org/ - pentru a ajuta cetățenii să solicite informații, să vizualizeze și să comenteze cererile altor persoane, precum și pentru a face publice solicitările de informații de interes public adresate autorităților publice - dezvoltată de Institutul pentru o Societate Deschisă și Fundația Hivos și preluată în peste 25 de state ale lumii, inclusiv de Moldova.

VEZI ACCES LA INFORMAȚII -->